Nieuwsbrief

Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. We nodigen ook jouw organisatie uit om tijdens de 10-daagse een actie te organiseren.
Maak kennis met de tools van Gezonde School. Die helpen je om stap voor stap te evolueren naar een samenhangend gezondheidsbeleid. We maken je ook wegwijs in het aanbod aan thematische methodieken.
Infomoment gezonde school poster
Wat leren onze expertise en ervaring over hoe een efficiënt, effectief en meetbaar gezondheidsbeleid er zou moeten uitzien? Dat lees je in het memorandum van de Vlaamse Logo's.
Hoe versterk je als lokaal bestuur de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren? Vijf Vlaamse centrumsteden (Brugge, Gent, Turnhout, Leuven en Genk) gingen de uitdaging aan in het piloottraject
Via de laagdrempelige campagne 'Stoppen met roken doe je niet alleen' wordt geprobeerd om de diensten van de rookstopbegeleiders bij alle lagen van de bevolking bekend te maken.
De campagne ‘Geef elkaar een schouderklopje’ wil de burger aanmoedigen om zich beter te beschermen tegen UV en er anderen over aan te spreken.
De Goed-Gevoel-Stoel is een methodiek om samen met maatschappelijk kwetsbare mensen te werken aan geestelijke gezondheid.
Afbeelding goed gevoel stoel
Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert met steun van de Vlaamse overheid en jongerenlijn Awel de vernieuwde website www.noknok.be. Die wil de mentale veerkracht van jongeren versterken.
Sinds kort kunnen Vlamingen via een online webapplicatie testen wat hun risico is op diabetes en hart- en vaatziektes. Het Gezondheidskompas geeft bovendien suggesties voor een gezondere levensstijl.
In 2019 worden in ons land de eerste kindjes geboren die rookvrij zullen opgroeien. Dat is het doel van Generatie Rookvrij.
Aanbod methodieken en materialen gezondheidspromotie editie 2019
Ben je op zoek naar methodieken, materialen of diensten om binnen jouw organisatie te werken rond gezondheidspromotie? Dan kan je terecht op de website www.preventiemethodieken.be.
Hier vind je meer informatie over het ozon- en hitteplan in Brussel.
Een snedige muziektheatervoorstelling over twee sterke levensverhalen. Met Sven Unik-Id en Rick De Leeuw.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen