Nieuwsbrief

De Vlaamse Logo's blazen liever bellen dan rook om de campagne #generatierookvrij te ondersteunen.
Zet mee de zelfzorgcampagne 'Leef zonder filter' in de kijker en zorg ervoor dat deze boodschap bij de doelgroep terecht komt!
Ook de editie 2018 van de Week van de Valpreventie verbreekt het record.
Te Gek!? start op 21 april 2018 een nieuwe campagne rond het thema internering onder de naam 'Van Gevangenis naar Zorg'.
Van 23 tot en met 29 april is het terug week van de valpreventie , ondertussen al de 7e editie. Net zoals de vorige editie is het centrale thema: ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
Overzicht materialen gezondheidspromotie voor het onderwijs 2017-2018
De tabakstop app geeft tips, advies en feedback op maat aan rokers die willen stoppen. Moeilijk momentje? De paniekknop helpt hen erdoor. Wie rookt, maar (nog) niet wil stoppen, vindt op de app heel wat informatie.
Train de Trainer project Kleurrijk Gezond op 25/01 in de VGC. Inschrijven kan nog tot en met 20/01.
BOB wordt 20. En dat wordt gevierd met een nieuwe eindejaarscampagne.
BOB
Sappig, knapperig en supergezond: een appel is de ultieme snack voor op de speelplaats. En wie weet winnen jouw leerlingen er wel een kookworkshop mee. Dus haal de knutseldozen en kleurpotloden boven, want de klas die de knapste affiche maakt valt in de prijzen.
TF
Het VIGeZ nodigt alle Vlaamse gemeenten uit om deel te nemen aan de driejaarlijkse bevraging die peilt naar het gezondheidsbeleid voor de bevolking.
Het Centrum voor Kankeropsporing stelt dat het belangrijkste objectief van de gezondheidszorg - naast een langer leven - ook kwaliteit van het leven moet zijn.
Van 18 tot en met 24 april vindt de vijfde Week van de Valpreventie plaats.
valpreventie
Kom op tegen Kanker heeft een actieplan klaar om mensen beter te beschermen tegen gedwongen meeroken.
Scholen, jongeren, zorgverstrekkers… kunnen hier terecht voor allerhande informatie over roken en rookstop.
De zelfmoordlijn beantwoordde in 2015 meer dan 18.000 oproepen, een verdubbeling op vijf jaar tijd.
Warme zomerdagen kunnen door de hoge temperatuur en ozonpieken ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid.
Het International Convention Center in Gent is op vrijdag 16 en zaterdag 17 december 2016 het decor voor de Gezondheidsconferentie Preventie, een belangrijke gelegenheid voor iedereen die begaan is met zorg en gezondheid in Vlaanderen.
Met de ‘Wedstrijd Rookvrije Klassen‘ willen het VIGeZ en de Vlaamse Logo’s leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs aanmoedigen om niet te roken of helpen om te stoppen met roken.
Rookvrije klassen
Als je de symptomen van een beroerte snel herkent, dan kan je hersenschade beperken. Elke minuut telt. Herken jij een beroerte?
Projectvoorstellen zijn welkom tot en met 31 augustus bij de Vlaamse Landmaatschappij.
Volkstuin
Tijdens de masterclass leer je hoe je je lokaal gezondheidsbeleid doet uitgroeien tot een succesvol verhaal dat je inwoners niet alleen aanspreekt, maar ook engageert. Een lokaal gezondheidsbeleid met impact, dat máák je, met vakmanschap.
Masterclass Gezonde Gemeente lokaal gezondheidsbeleid
Op sportwijs.be, een nieuwe website van CAD Limburg, vinden sporters en sportclubs informatie en preventieve materialen rond middelengebruik en gokken.
De Vlaamse overheid legt nieuwe gezondheidsdoelstellingen en preventiestrategieën vast voor de periode van 2017 tot 2025. Tijdens de regionale toetsingsmomenten kan je feedback geven.
De DrugLijn beantwoordt cannabisvragen van jongeren en hun ouders.
Met de ‘Wedstrijd Rookvrije Klassen‘ willen het VIGeZ en de Vlaamse Logo’s leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs aanmoedigen om niet te roken of helpen om te stoppen met roken.
Naar aanleiding van de hoge temperaturen en de verwachte hoge ozonconcentraties wordt de waarschuwingsfase van het hitte- en ozonplan geactiveerd. Deze fase start op woensdag 24 augustus 2016 en loopt tot zondag 28 augustus 2016.
Tutti Frutti is het bekende fruitproject voor scholen. Samen met heel de klas eten de kinderen op een vaste dag in de week een stuk fruit als tussendoortje.
Naar aanleiding van de hoge temperaturen en de verwachte hoge ozonconcentraties wordt de waarschuwingsfase van het hitte- en ozonplan geactiveerd.
Met Woogie Boogie pakken het ViGeZ én Disney Benelux het lang stilzitten bij kleuters (3-6 jaar) aan.
NokNok wil de geestelijke gezondheid van jongeren versterken door het thema bespreekbaar te maken.
De Vlaamse Logo's waren op zaterdag 15 oktober 2016 samen met 60 andere standhouders aanwezig op de huisartsenconferentie van Domus Medica in Antwerp Expo.
Stichting tegen Kanker en VAD organiseren samen één maand zonder alcohol, namelijk: februari 2017.
Een relatie moet je koesteren, maar in elke relatie kan het al eens minder goed gaan. Voor veel relaties kan een beetje meer tijd en aandacht voor elkaar al wonderen doen.
Hoe zorg je er als kinderdagverblijf voor dat baby's en peuters voldoende bewegen? Welke dranken geef je die kleine rakkers best? En welke tussendoortjes zijn écht gezond? Het project 'gezonde kinderdagverblijven' zet het voor je op een rij.
In maart zetten we graag met jouw hulp het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker in de kijker. De website www.bevolkingsonderzoek.be, de uitnodigingsbrief en de folder kregen een heuse 'make-over'.
De tweede themadag zet in op Gezondheidsongelijkheid: hoe pakken we lokaal de oorzaken aan?
Een lokaal dienstencentrum is in de eerste plaats een ontmoetingsplaats. Regelmatig hoort daar een glas bij. Lekker en gezellig, maar soms kan alcoholgebruik problemen met zich meebrengen.
Werk mee gezonde gewoontes in je jeugdorganisatie en schrijf je in voor de studiedag 'Gezonde Goesting' en 'Gezonde Gasten'.
In hoeveel Vlaamse scholen staat er nog een frisdrankautomaat? Op welke manieren proberen scholen hun leerlingen te stimuleren om meer te bewegen? En wat met het verbod op de e-sigaret? Lees het in de indicatorenbevraging.
'Voor mij ben jij top, denk ook eens aan een stop'. Tabakstop, de gratis rookstophulpdienst van Stichting tegen Kanker stelt zijn jaarcijfers en nieuwe postkaartcampagne voor.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
Het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) brengt jaarlijks het middelengebruik van jongeren in kaart via een leerlingenbevraging.
Supermama's denken aan alles. Of toch bijna. Stuur je mama op Moederdag een videoboodschap met je persoonlijke wensen en een herinnering om tijdig deel te nemen aan het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.
Deze campagne leert je wat er gebeurt als kinderen passief meeroken.
Het gebruik van de e-sigaret is in volle opmars en de risico’s ervan botsen op heel wat discussie. Is de e-sigaret onschuldiger dan de gewone sigaret en is ze geschikt als rookstopmiddel?
Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven.
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Starten met bewegen
Gun jezelf een moment van rust tijdens de lunchpauze en neem deel aan een vrije sessie in open lucht.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen