Nieuwsbrief

← Vorige

Zilverwijzer

Het leven zit vol uitdagingen, ook op oudere leeftijd. Pensionering, verlies van familie of vrienden, ziekte, kleinkinderen, meer tijd voor jezelf, mantelzorg… Weerbaar zijn en blijven is belangrijk voor een goede levenskwaliteit. Maar hoe doe je dat?

Hoe help je ouderen om mentaal sterk in het leven te staan? Zilverwijzer is een traject van 6 sessies waarbij 60-plussers onder professionele begeleiding leren omgaan met de uitdagingen van het ouder worden.

Voor wie? 

Senioren vanaf 60 jaar

Wie kan Zilverwijzer organiseren?

Organisaties die werken met en voor senioren: lokale besturen, OCMW’s, seniorenverenigingen, dagcentra, dienstencentra en andere organisaties die senioren bereiken

Praktisch

Het traject bestaat uit 6 themasessies van telkens 2 uur met min. 5 en max. 12 deelnemers. De sessies volgen elkaar bij voorkeur wekelijks of tweewekelijks op.

Begeleiding: een eigen begeleider die de opleiding Zilverwijzer heeft gevolgd of een externe lesgever die je inschakelt via het Logo

De organisator voorziet:

  • een locatie
  • tafels met stoelen, projectiescherm, beamer, laptop en flipover of whiteboard
  • affiches en flyers ter promotie van de bijeenkomsten (drukklare files beschikbaar bij het Logo)
  • een werkboek per deelnemer (files beschikbaar bij het Logo)

Kijk ook eens op www.fitinjehoofd.be/zilverwijzer.

Het Logo zet je op weg

Het Logo biedt ondersteuning bij de organisatie van Zilverwijzer. Je kunt bij ons onder andere terecht voor een lesgever.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen