Nieuwsbrief

← Vorige

Wedstrijd Rookvrije Klassen

Wedstrijd Rookvrije Klassen blaast in 2018 fier 20 kaarsen uit. Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om 6 maand rookvrij te blijven of het te worden. Klassen die op het einde van het schooljaar met minstens 90% rookvrij zijn, ontvangen een diploma. Klassen kunnen ook meedoen aan een creatieve opdracht. Met mooie prijzen in het verschiet. 

Dit jaar kregen de klassen de opdracht om een reclameposter of filmpje te maken voor een leven zonder sigaret. De winnaars kan je zien op www.gezondleven.be vanaf 24 mei.

Na 20 jaar Wedstrijd Rookvrije Klassen wordt een opvolger uitgewerkt. Vanaf januari 2019 testen we in enkele pilootscholen in Vlaanderen. Meer informatie en kandidaatstelling op www.gezondleven.be.

Voor wie?

Leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs en uit het buitengewoon secundair onderwijs

Wie kan de wedstrijd organiseren?

CLB, directie, graadcoördinator, leerkrachten

Praktisch

Scholen kunnen zich vanaf september aanmelden voor de wedstrijd op www.rookvrijeklassen.be. De schoolt ontvangt een materialenpakket met posters, contracten, de Blijf-rookvrij-pas, stickers en het diploma. 

Het Logo zet je op weg

Elk jaar nodigt het Logo alle secundaire scholen uit om deel te nemen aan de wedstrijd. Naast het wedstrijdmateriaal (contracten, diploma’s …) kan je bij ons terecht voor preventiemateriaal zoals een rookrobot, een CO-meter of lesmateriaal. Wil je een overzicht van ons materiaal: ontleen dan onze materiaalbox tabak-alcohol-drugs.

Wil je meer informatie over de wedstrijd of ruimer rond tabakspreventie of een schoolbeleid errond neem dan met ons contact op via logo.brussel@vgc.be of 02 563 07 31.

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen