Nieuwsbrief

Ouderavond: Omgaan met je online kind

Op 7 mei is iedereen welkom op de gratis ouderavond 'Omgaan met je online kind'. Het wordt een boeiende avond met lezingen over gamen, internetgebruik en opvoeden. In het daaropvolgend panelgesprek kan je vragen stellen aan Lieve Swinnen, Dimitri Das en Steven Van der Auwera.

Games en sociale media zijn de dag van vandaag bijna niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het aanbod is zo groot en divers dat zowel jongens als meisjes zich ertoe aangetrokken voelen. Gamen kan een plezierige activiteit zijn, die zowel entertaint als ontspant. Daarnaast kunnen games ook helpen om bepaalde vaardigheden te leren.

Maar voor sommige jongeren kan gamen ook gevaarlijk worden, wanneer de aantrekkingskracht te groot wordt. Gamen zorgt dan eerder voor spanning dan voor ontspanning.

Tijdens deze infoavond krijg je een scherper beeld van wat gamen inhoudt, welke aantrekkingskracht gamen heeft, welke digitale beloningsschema’s er spelen en waarom mensen blijven gamen. Er is veel wat je als ouder kan doen om kinderen mediawijs te maken. Dit zijn de stappen: Voordoen, samen ontdekken, het kind coachen en uiteindelijk loslaten. Je komt er ook te weten waar je terecht kan voor hulp als gamen problematisch wordt en voor wie het Rebootkamp is bedoeld.

De sprekers

Lieve Swinnen werkt sinds 1991 als kinder- en jeugdpsychiater in Noord-Limburg. Naast haar werk in De Hoeksteen, een praktijk kinderpsychiatrie in Neerpelt, is zij consulent Buitengewoon Onderwijs en sinds 2018 ook lector aan PXL hogeschool Hasselt. Schrijven is een grote passie, momenteel is haar 9de boek in de maak. 

Dimitri Das is preventiewerker bij het Centrum voor Alcohol- en andere Drugproblemen Limburg (CAD), met expertise in de thema's gamen & gokken. Hij is co-organisator van de Rebootkampen voor risicovolle gamers en ook begeleider van de cursus "Stoppen met gokken".

Steven Van der Auwera is preventiewerker alcohol & drugs bij het Centrum Geestelijke Gezondheid Brussel en begeleider van de Rebootkampen.

Praktisch

Datum en uur: Dinsdag 7 mei 2019 van 19u00 tot 21u15
​Plaats: Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel
​Deelname gratis

Schrijf in

Meer info over opvoeden en schermgedrag: www.gezondopvoeden.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen