Nieuwsbrief

Terugbetalingssysteem Tabakologen blijft in Brussel behouden

Het vernieuwd terugbetalingssysteem voor tabakologen in Vlaanderen wordt niet toegepast in Brussel. Inwoners van Brussel kunnen dus nog steeds genieten van het oude terugbetalingssysteem van het RIZIV.

Tarieven van de terugbetaling in het Brussels Gewest

  • 1ste consultatie (minimum 45 minuten) : 30 euro
  • 2de tot en met 8ste consultatie (minimum 30 minuten) met maximum 8 consultaties binnen twee kalenderjaren: 20 euro 
  • Zwangere vrouwen: 1ste tot en met 8ste consultatie met maximum 8 consultaties per zwangerschap: 30 euro. 

De prijzen in een privépraktijk van een tabakoloog kunnen erg verschillend zijn. Je kunt er beter eerst naar informeren voordat je een afspraak maakt.

Ter info

Als het tarief van de consultatie lager is dan 30 of 20 euro, zal je ziekenfonds je het betaalde bedrag terugstorten (15 euro bijvoorbeeld). Zelfs als je tijdens het stoptraject beslist om van dokter of tabakoloog te veranderen, blijf je recht hebben op een terugbetaling. De terugbetaling door je ziekenfonds geldt zowel voor individuele consultaties als voor groepsconsultaties.

Wat moet je doen voor een terugbetaling?

• Je stuurt het ‘getuigschrift voor verstrekte hulp’ (ondertekend door de verstrekker) op naar je ziekenfonds. Je kunt na elke consultatie een terugbetaling gestort krijgen.

• De zorgverstrekker moet een erkende tabakoloog of een dokter zijn (kijk in de lijst van VRGT om dat te controleren). Op de website van VRGT vind je de lijst van de tabakologen.

Contacteer Logo Brussel voor meer info of raadpleeg http://www.vrgt.be/tabakspreventie/informatie_voor_professionelen/terugbetaling.

logo.brussel@vgc.be

T 02 563 03 75

www.facebook.com/logo.brussel

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen