Nieuwsbrief

Nieuwe online coaching versterkt mentale veerkracht van jongeren

Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert met steun van de Vlaamse overheid en jongerenlijn Awel de vernieuwde website www.noknok.be. Die wil de mentale veerkracht van jongeren versterken.

De competitieve samenleving met veel uitdagingen en weinig ruimte om te mislukken, maakt het niet gemakkelijk om een sterke mentale weerbaarheid op te bouwen. Dat zorgt ervoor dat heel wat jongeren niet goed in hun vel zitten.

Uit de meest recente HBSC-studie van 2014 blijkt dat slechts ¾ van alle Vlaamse 11-jarigen tevreden is met zijn leven. 1 op 3 jongeren tussen 14 en 25 jaar geeft aan vaak droevig, bedrukt of ongerust te zijn.

Veerkrachttest en interactieve oefeningen

Jongeren van 12 tot 16 jaar kunnen terecht op de vernieuwde website www.noknok.be. De website bestond al langer, maar is nu uitgebreid met een online coaching platform. Jongeren kunnen er een test invullen die nagaat hoe het gesteld is met hun veerkracht, hoe ze met stress omgaan en hoe sterk hun sociaal netwerk is. Uit onderzoek blijkt immers dat deze drie elementen een grote impact hebben op ons mentaal welbevinden.

Op basis van de resultaten van de test, geeft de website persoonlijk advies en een aantal interactieve oefeningen om meer zelfvertrouwen te krijgen en positiever in het leven te staan.

Samenwerking met Awel

Jongeren die na de test nog extra ondersteuning nodig hebben, kunnen terecht bij de vrijwilligers van Awel, een telefonische en online hulplijn voor jongeren. Een logische samenwerking, want met meer dan 22.000 oproepen per jaar weet Awel wat er speelt en leeft bij Vlaamse jongeren.

 

Bekijk hier het promofilmpje van NokNok:

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen