Nieuwsbrief

Je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren.

Tweede editie van Tournée Minérale

Ga de uitdaging aan en drink in februari 2018 één maand lang geen alcohol. Zo ervaar je wat een maand zonder alcohol met je doet. Het is niet zozeer een kwestie van jezelf iets te ontzeggen: je wint er vooral bij. Alcohol drinken beïnvloed je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Ook als je weinig drinkt, heeft alcohol invloed op bijna alle organen in het lichaam. Ongeveer 200 verschillende aandoeningen waaronder 8 kankers kunnen in verband gebracht worden met alcoholgebruik.

 

Hoe deelnemen?

Net als vorige keer kan iedereen die meedoet zich registreren, als individu of als lid van een team. Nieuw is dat je nu ook een vriend, familielid of collega kan uitdagen om mee te doen. Daarbij kun je het goede doel steunen. Elke vriend die je overhaalt om gedurende de maand februari alcoholvrij te blijven, kun je extra motiveren door te beloven dat je een som stort als hij of zijn het de hele maand volhoudt. Het ingezamelde geld wordt door Stichting tegen Kanker ingezet voor kankeronderzoek.

  • Schrijf jezelf en je organisatie in via www.tourneeminerale.be en sluit je aan bij de Facebook-pagina en het Facebook-event. Iedere deelnemer is een extra ambassadeur van de campagne.
  • Schrijf je organisatie in
  • Daag een vriend uit om mee te doen
  • Plan de campagne in je werking in: wat kan jij de komende maanden doen om de campagne bekend te maken bij potentiële deelnemers en om hen te motiveren om deel te nemen? Via de Toolbox voor Professionals kan je als organisatie, bestuur of team flyers, affiches aanvragen. 

Doe mee en voel hoe je je gaandeweg de maand februari fitter voelt. Hoe je beter gaat slapen en hoe je geld kunt sparen. Leer hoe je op een gezondere manier met alcohol kunt omgaan. Een maand zonder alcohol heeft een blijvend effect (bron: UGent). Steun een goed doel en red levens via een donatie.

Tournée Minérale is een organisatie van De Druglijn en Stichting tegen Kanker.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen