Nieuwsbrief

← Vorige

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid! Tijdens deze 10 dagen staan we extra stil bij het belang van een goede veerkracht. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, om kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Veerkracht kun je zelf trainen: praten met anderen, voldoende bewegen of nieuwe dingen uitproberen.

De 10-daagse is het uitgelezen moment om mensen bewust te maken van het belang van geestelijke gezondheid. Wist je dat 4 op 10 Brusselaars aangeeft zich psychisch niet goed te voelen? Over onze geestelijke gezondheid in het algemeen en psychische problemen in het bijzonder durven  we niet zo goed praten. Jammer, want het taboe daarrond heeft een invloed op het leven van mensen met een psychische kwetsbaarheid en op dat van hun naasten. Als samenleving moeten we ons hiervan bewust zijn.

De inspiratiegids 2018 bundelt acties die extra inzetten op het doorbreken van het taboe. Samen kunnen we van Brussel een plek maken waar geestelijke gezondheid de aandacht krijgt die ze verdient!

Laat je inspireren en steek zelf de handen uit de mouwen. Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we je uit om tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid een actie te organiseren die aanmoedigt tot het verhogen van de veerkracht.

Interesse?

Organiseer een activiteit en geef ze ons door via het inschrijvingsformulier. Wij bundelen alle acties en maken ze via verschillende mediakanalen bekend.
Nood aan ondersteuning: Logo Brussel helpt je verder. Neem gerust contact op.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen