Nieuwsbrief

Binnen roken is nooit oké.

Is het ooit oké om in huis te roken? Onder de dampkap of bij het open raam?
Of in een aparte kamer met de deur dicht? 

Binnen roken is nooit oké. Zelfs niet met het raam open. Het is altijd erg gevaarlijk. Zeker voor kinderen, die zijn extra kwetsbaar.

De nieuwe campagne 'Binnen roken is nooit oké' wil ouders helpen om hun rookgedrag aan te passen. Zo kunnen kinderen opgroeien in een gezonde leefomgeving.

Naast twee verschillende televisiespots informeert de campagnewebsite www.nooitbinnenroken.be over de schadelijke gevolgen van binnen roken. Rokers kunnen zien hoe, zonder dat ze er iets van merken, de giftige rookdeeltjes zich bij het binnen roken over het hele huis verspreiden. Ook hoe kinderen die rookdeeltjes binnenkrijgen en wat de gevolgen daarvan zijn. Ze leren hoe ze hun huis rookvrij houden, en waarom ze beter nooit in de auto roken.
Met een korte quiz kunnen ze hun eigen kennis testen.

Gezondheidsprofessionals en zorgverlenersn, die vaak met rokende ouders in contact komen en daardoor een nabije en betrouwbare partner zijn, worden ook in de campagne aangesproken. Ze kunnen de campagne ondersteunen door ouders

  • informatie te geven over de schadelijke gevolgen van meeroken in huis en in de auto
  • uit te leggen hoe ze meeroken vermijden en daarbij te wijzen op de vele misverstanden
  • samen met ouders zoeken naar haalbare oplossingen

Kom op tegen Kanker creëerde samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven de website www.passiefroken.be. Die biedt professionals wetenschappelijke informatie over meeroken en roken in huis, en geeft concreet advies en bruikbare tips over hoe ze een gesprek met een rokende ouder kunnen voeren. Posters en folders voor de wachtkamer kunnen via de site besteld worden.

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen